Cuvântul care apare de multe ori în fluxurile de știri atunci când se vorbește despre funcționarii care înșeală statul este offshore. Ce înseamnă cu adevărat acest termen și, de asemenea, nu este clar dacă acest sistem este legal sau nu?

Ce este in limbajul simplu cuvantul offshore?

Să începem cu definiția, astfel prin acest termen se înțelege un fel de sistem care are particularitățile de a construi relații în sfera de afaceri. Pentru a înțelege ce sunt companiile offshore și cum funcționează, merită să spunem că exista anumite țări ale căror legi oferă o șansă de a obține un regim simplificat de înregistrare și de a desfășura activități pe teritoriul lor.

Principalele caracteristici ale acestui sistem includ:

 • Ratele de contribuție sunt fie minime, fie absente.
 • Se utilizează un formular mai simplu de raportare către autoritățile de control.
 • Proprietarii reali ai companiei pot fi ascunși de organele de control.

De ce ne trebuie offshore?

Companiile offshore sunt un instrument simplu folosit pentru optimizarea afacerilor mici și mari. Ele pot fi înregistrate ca o companie comercială internațională. Există mai multe motive pentru care sunt necesare companii offshore:

 • Una dintre cele mai atractive proprietăți ale multor companii offshore este intimitatea. Informațiile despre deponent nu sunt transmise fără permisiunea acestuia și nu depășesc banca.
 • Pentru a stimula investitorii străini se stabilesc rate ridicate ale dobânzilor la depozite. În plus, în majoritatea țărilor offshore, economia este stabilă.
 • Având un cont bancar într-o țară offshore se facilitează procesul de călătorie și achiziționarea de bunuri imobiliare.
 • Banii în țările offshore nu sunt impozitati sau regulile sunt minime. Acest lucru se face pentru a atrage investitorii.
 • Companiile offshore ajută la efectuarea tranzacțiilor internaționale și facilitează procesul de desfășurare a afacerilor internaționale.

Ce înseamnă transferul banilor în afara granițelor?

Atunci când se utilizează o astfel de expresie, înseamnă eliminarea activelor aflate sub conducerea unei companii offshore. Această metodă este utilizată pentru a retrage acțiunile societății, bunuri reale și mobile, precum și numerar. Transferul de bani către offshore este posibil atunci când compania are un cont bancar, unde sunt trimise fonduri și poate fi atât corporativă, cât și personală. Obținerea unui cont este o soluție inteligentă pentru protejarea propriilor active.

Cum se deschide un cont offshore?

Într-o instituție financiară, un cont poate fi considerat offshore dacă este deschis în altă țară. Principalele motive ale folosirii sale sunt: ​​păstrarea fondurilor într-un loc sigur, depunerea într-o monedă mai stabilă, accesul la fonduri oriunde în lume, controlul minim al organismelor de control și confidențialitatea excelentă. Pentru a transfera bani la offshore, trebuie să deschideți un cont și, pentru aceasta, merită luate în considerare următoarele aspecte:

 • Este necesar să se pregătească un pachet standard de documente: un buletin de identitate, un formular de cerere completat indicând scopul, posibilele operațiuni și cifra de afaceri a fondurilor, precum și documentele care confirmă sursa banilor și detaliile de contact. Documentele trebuie traduse în limba țării în care va fi deschis contul.
 • Documentele vor fi verificate in aproximativ șapte săptămâni. În majoritatea organizațiilor financiare, este posibil să nu trebuiasca sa fii prezent la înregistrare, ci să se poata efectua o tranzacție de la distanță.
 • Trebuie să plătiți pentru serviciile de deschidere offshore și, în medie, suma este de 200-500 USD.

Afaceri offshore

Există două modalități de a înregistra o companie offshore: mergeți personal în țara selectată și faceți o înțelegere sau contactați o companie care vă va ajuta să rezolvați toate problemele. Acestea oferă următoarea listă de servicii:

 • Companiile offshore pentru oligarhi și alte persoane au nevoie de aceeași înregistrare, pentru care sunt pregătite documentele și se obține un certificat.
 • afacere înregistrată anterior este vândută. Compania ajută la deschiderea unui cont bancar și retragerea banilor la offshore.
 • Asistență în desfășurarea activităților, cum ar fi serviciile de secretariat. În plus, astfel de firme oferă directori nominali și acționari.

Înregistrarea companiei offshore

Înregistrarea offshore este benefică pentru organizațiile mari și mijlocii, iar pentru firmele mici procedura nu va fi profitabilă. Există anumite trăsături:

 • Înregistrarea offshore este posibilă dacă proprietarul companiei este străin, activitatea se desfășoară în afara țării offshore, iar înregistrarea este în conformitate cu legile statului.
 • Lista documentelor solicitate depinde de tipul de jurisdicție ales.
 • În plus, va trebui să alegeți numele companiei, să întocmiți o cartă și să indicați tipul de activitate, să pregătiți un acord în care sunt indicate specificul companiei și să determinați valoarea capitalului social. Apoi trebuie să deschideți un cont bancar. Pentru a păstra confidențialitatea, puteți să desemnați administratori și acționari nominați ai companiei.

Lichidarea unei companii prin intermediul offshore: argumente pro și contra

O modalitate rară de a închide o întreprindere este lichidarea prin intermediul offshore. Fiecare metodă are avantajele și dezavantajele sale, care trebuie luate în considerare. Avantajele acestei opțiuni includ o perioadă scurtă de timp pentru operație și, în cele mai multe cazuri, durează o lună. În plus, avantajele includ faptul că toată răspunderea juridică pentru obligații sunt asumate de offshore. Lichidarea prin offshore are dezavantajele sale, care nu pot fi ignorate:

 • Există un grad ridicat de risc asociat faptului că procedura poate fi considerată ilegală.
 • Autoritățile fiscale și alte structuri de control sunt părtinitoare față de astfel de tranzacții.

Țările offshore

Dintre toate țările, se pot identifica statele cele mai stabile pentru desfășurarea afacerilor internaționale offshore:

 • Nevis. Această insulă oferă un nivel ridicat de confidențialitate și este potrivit pentru desfășurarea practică a oricărei activități comerciale.
 • Panama. Unele țări din afacerea off-shore solicită o vizită personală pentru a deschide un cont, iar Panama face parte din acestea. Oferă condiții atractive pentru antreprenoriat.
 • Belize. Un sector excelent, dar în același timp are și posibile probleme de destabilizare.
 • Hong Kong. Aici există impozitare teritorială.