Toată lumea trăieşte cu impresia că vieţile jucătorilor de fotbal sunt roz şi pline de zile cu soare, o impresie creată de stilul de viaţă pe care îl au marile staruri mondiale. Puţini se gândesc totuşi la faptul că pentru a duce o viaţă frumoasă, aceşti băieţi care zâmbesc larg în faţa camerelor de filmat, au tras din greu şi au făcut multe sacrificii foarte mult timp. Mulţi îi invidiază şi spun că fotbaliştii câştigă bani foarte uşor, însă aceşti oameni nu se gândesc la toate lucrurile şi la toate greutăţile pe care le implică viaţa de jucător de fotbal.

Cantonamente, timp petrecut departe de familie, antrenamente pe ploaie, frig sau călduri greu de suportat. Accidentări, meciuri proaste, critici, zile în care moralul e la pământ dar zâmbetul trebuie să fie mereu prezent pe feţele lor. Viaţa de fotbalist nu înseamnă doar hoteluri, cluburi de fiţe, petreceri stropite cu băuturi scumpe şi femei frumoase. Această viaţă înseamnă multă muncă şi pasiune pentru a o lua de la capăt în fiecare zi timp de mulţi ani. Înseamnă puterea de a-ţi reveni din punct de vedere psihic după o accidentare îngrozitoare care te-a ţinut departe de teren în jur de vreo şase luni. Înseamnă puterea de a nu îţi pierde speranţa că îţi vei reveni în perioada pe care o petreci departe de gazon, undeva într-o clinică de recuperare, aproape singur mai tot timpul. Viaţa de fotbalist implică şi foarte multă răbdare şi nervi de oţel în momentele în care vezi că salariul nu îţi este intrat în cont de vreo câteva luni.

Această viaţă superbă nu e numai despre maşinile scumpe din parcarea stadionului, deşi mulţi oameni văd numai partea extravagantă. În această viaţă este vorba despre efortul depus pentru a ajunge să îţi faci un nume în domeniul fotbalistic şi să ajungi să îţi câştigi existenţa din acest lucru.