Somnul este pe același nivel de importanță cu mâncarea și băutul de apă, deci trebuie să îi dăm corpului nostru odihna necesară pentru un ritm obișnuit. Se spune că este indicat să dormim minim 7 ore pe noapte, dar părerea multor specialiști spune că nevoia de somn diferă de la o persoană la alta, de activitatea pe care o are în timpul zilei, de cât de mult sport practică persoana respectivă într-o zi obișnuită, dar și de alți factori externi precum sexul, greutatea și așa mai departe.

Așadar, cele mai întâlnite sfaturi legate de somn și de modul în care tu îl poți îmbunătăți sunt următoarele:

Nu mânca chiar înainte să mergi la somn

Digestia are nevoie de minim 2 ore, iar dacă tu mergi la somn imediat după ce ai stat la masă, corpul tău nu se odihnește așa cum el ar trebui și te vei trezi dimineață obosit, chiar dacă dormi ore bune.

Este indicat să practici sport zilnic

Chiar dacă nu ești înscris într-o echipă sportivă de performanță, nu uita să te miști pentru măcar o oră zilnic. Poți ieși la alergat cu prietenii, la un fotbal sau chiar un tenis de masă. La fel de bine, poți ieși la o plimbare cu familia sau merge pe bicicletă cu cei mici, important este să îți pui corpul să depună efort fizic.

Nu lăsa televizorul aprins toată noaptea

Chiar dacă adormi, simțurile tale continuă să funcționeze, iar sunetul produs de televizor îți poate deranja somnul pe timpul nopții. Încearcă să stingi televizorul înainte de a te pune efectiv la somn sau măcar să-l programezi să se stingă automat atunci când simți că te ia somnul.

Fără căști în urechi

Încetează să mai asculți muzică până adormi. Sunt sigur că ai adormit de multe ori cu căștile în urechi, iar această obișnuință nu îți poate aduce decât efecte negative în timp.